Η Παγκόσμια Ημέρα Αστεροειδών θα ανακοινώσει την αύξηση της παγκόσμιας υποστήριξης και δώσει μία προεπισκόπηση των Εκδηλώσεων για το 2017 σε Συνέντευξη Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 14η Φεβρουαρίου 2017, 14:30 μ.μ. – 15.30 μ.μ. CET | 8.30 π.μ.-9.30 π.μ. EST  ζωντανά από τις πόλεις του Λουξεμβούργου, του Βερολίνου, της Silicon Valley, του Βουκουρεστίου και του Λονδίνου.

ΛΟΝΔΙΝΟ, 8 Φεβρουαρίου του 2017

Η Ημέρα Αστεροειδών είναι ένα αυξανόμενο παγκόσμιο κίνημα για την προστασία του πλανήτη μας, των οικογενειών μας , και των μελλοντικών γενεών από επικίνδυνους αστεροειδείς και έχει προγραμματίσει μια Παγκόσμια Διάσκεψη στις 14 Φεβρουαρίου 2017, για να ανακοινώσει νέους συνεργάτες, χορηγούς δραστηριοτήτων, και να κάνει μία προεπισκόπηση των εκδηλώσεων της Ημέρας Αστεροειδών που διοργανώνονται σε όλο τον κόσμο κατά την 30η Ιουνίου 2017.

Η Ημέρα Αστεροειδών διοργανώνεται κάθε χρόνο στην επέτειο του μεγαλύτερου αστεροειδή στην πρόσφατη ιστορία του πλανήτη μας, το γεγονός της Tunguska του 1908, το οποίο κατέστρεψε περίπου μία έκταση 1000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Σιβηρία. Η συνέντευξη τύπου ανακοινώθηκε για την παραμονή της επετείου των επιπτώσεων του αστεροειδή που έπεσε στο Chelyabinsk το 2013, όπου τραυματίστηκαν περίπου 1500 άτομα. Η Ημέρα Αστεροειδών συνιδρύθηκε το 2014 από τον σκηνοθέτη Grigory Richters, την ηγέτη των επιχειρήσεων στη Silicon Valley, Danica Remy, τον αστροναύτη της αποστολής «Απόλλων 9» , Rusty Schweickart, και τον Δρ Brian May, που είναι αστροφυσικός και κιθαρίστας των QUEEN.

Η Διακήρυξη των Ηνωμένων Εθνών

Στις 7 Δεκεμβρίου, το 2016, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών αναγνώρισε επίσημα την Ημέρα Αστεροειδών ως ένα ετήσιο γεγονός, δηλώνοντας την «30 Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα των Αστεροειδών για να τηρείται κάθε χρόνο σε διεθνές επίπεδο, στην επέτειο της πτώσης πάνω από την Tunguska , στη Σιβηρία της Ρωσίας , στις 30 Ιουνίου 1908 και έχει ως σκοπό την αύξηση της ευαισθητοποίησης του κοινού σχετικά με τους  κινδύνους από την πτώση αστεροειδών».

Στοιχεία της συνέντευξης τύπου

Η συνέντευξη Τύπου θα πραγματοποιηθεί ζωντανά σε πέντε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο, με τα μέσα ενημέρωσης να καλούνται να συμμετάσχουν στο Λουξεμβούργο και το Βερολίνο. Ομιλητές συμμετέχουν μέσω των Cisco TelePresence Center στη Silicon Valley, στο Βουκουρέστι και στο Λονδίνο είναι διαθέσιμοι για μια τετ-α-τετ συνέντευξη, όπως ζητήθηκε. Το πλήρες πρόγραμμα με τους ομιλητές σε κάθε τοποθεσία αναφέρεται παρακάτω. Η συνέντευξη Τύπου θα καταγραφεί και θα είναι διαθέσιμη στο YouTube και στην ιστοσελίδα AsteroidDay.org, μια ευγενική προσφορά της εταιρείας Cisco, που αποτελεί έναν νέο εταιρικό συνεργάτη της Ημέρας Αστεροειδών.

Ομιλητές ανά τοποθεσία

Επιβεβαιώστε την παρουσία σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση pr@asteroidday.org για τις σχετικές τεχνικές προετοιμασίες που αφορούν σε  συνδέσεις ήχου και βίντεο, καθώς και να προγραμματίσετε τετ-α-τετ συνεντεύξεις.

Πόλη του Λουξεμβούργου – Διεύθυνση: Cisco Systems, Avenue JF Kennedy 46Α, 4ος Όροφος, Λουξεμβούργο L-1855. Επιβεβαιώστε την παρουσία σας εδώ.
 •  Etienne Schneider, αναπληρωτής πρωθυπουργός και υπουργός Οικονομίας του Λουξεμβούργου
 • Franco Ongaro, διευθυντής Τεχνολογίας, Μηχανικής & Ποιότητας και επικεφαλής του ESTEC (European Space Research and Technology Centre –  Ευρωπαϊκό Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας)
 • Patrick Michel, κύριος ερευνητής με αποστολή τις επιπτώσεις αστεροειδών
 • Markus Payer, αντιπρόεδρος των δορυφόρων SES
 • Ruy Pinto, αναπληρωτής επικεφαλής τεχνολογίας των δορυφόρων SES
 • Marco Fuchs, διευθύνων σύμβουλος της OHB
 • Danica Remy & Grigory Richters, συνιδρυτές της Ημέρας Αστεροειδών
Βερολίνο – Διεύθυνση: Cisco Systems, Kurfuerstendamm 22 | 12ος όροφος | Βερολίνο D-10719. Επιβεβαιώστε την παρουσία σας εδώ.
 • Jean-Baptiste Vincent, DLR Institute of Planetary Research
  Περισσότεροι ομιλητές θα ανακοινωθούν εδώ.
Βουκουρέστι, Ρουμανία – Cisco Center
 • Dorin Prunariu, Ρουμάνος αστροναύτης, πρέσβης της Ημέρας Αστεροειδών
Σαν Χοσέ, Καλιφόρνια – Cisco Center
 • Ed Lu, τρεις φορές αστροναύτης των ΗΠΑ, συνιδρυτής, B612
 • Michael Yutrzenka, ανώτερος διευθυντής εταιρικών υποθέσεων της Cisco
Λονδίνο – Cisco Center
 • Debbie Lewis, εμπειρογνώμονας Διαχείρισης Κινδύνων Ημέρας Αστεροειδών – Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων
Κέιμπριτζ
 • Lord Martin Rees, Βασιλικός Αστρονόμος της Βρετανίας

Δήλωση 100X

Εμπειρογνώμονες της Ημέρας Αστεροειδών θα ενημερώσουν τους δημοσιογράφους σχετικά με την πρόοδο των μεγάλων προγραμμάτων πάνω στους αστεροειδείς που σχετίζονται με την οργάνωση και την κυκλοφορία 100x Δηλώσεων, υπογεγραμμένη από ηγέτες στον τομέα της επιστήμης, της τεχνολογίας, των κυβερνήσεων, της ψυχαγωγίας, και πολίτες από όλο τον κόσμο. Ένας πλήρης κατάλογος των υπογραφόντων μπορεί να βρεθεί στο site AsteroidDay.org.

Η 100x Δήλωση έχει τρεις στόχους:
 • Μια 100 φορές επιτάχυνση της ανακάλυψης και της παρακολούθησης αστεροειδών που περνάνε κοντά από τη Γη στον αριθμό των 100.000 ετησίως μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια
 • Να χρησιμοποιήσει τη διαθέσιμη τεχνολογία για τον εντοπισμό και την παρακολούθηση αστεροειδών κοντά στη Γη που μπορεί να αποτελέσουν απειλή για ανθρώπινους πληθυσμούς , μέσω των κυβερνήσεων και ιδιωτικών και φιλανθρωπικών οργανισμών
 • Την παγκόσμια υιοθέτηση της Ημέρας αστεροειδών στις 30 Ιουνίου , για την αύξηση της ευαισθητοποίησης σε θέματα κινδύνου από τους αστεροειδείς και των προσπαθειών μας για να αποτρέψουμε πτώσεις στον πλανήτη μας . Ο τελικός στόχος επιτεύχθηκε με τη Διακήρυξη του ΟΗΕ τον Δεκέμβριο του 2016

Πόροι για δημοσιογράφους

Επικοινωνία με ΜΜΕ

ΗΠΑ: Diane Murphy (pr@asteroidday.org), Τηλ. +1310.6588756

ΕΥΡΩΠΗ: Τηλ: +49 15225672398