Mar 11

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ NASA ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ

asteroid-impact-earth

Σε περίπτωση που η NASA εντοπίσει ότι ένας αστεροειδής κατευθύνεται προς τη Γη, τότε σύμφωνα με το πρωτόκολλο και σχέδιο προστασίας του πλανήτη θα πρέπει να πραγματοποιηθούν τα εξής βήματα:

Feb 25

ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΗΜΕΡΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΩΝ ΑΠ’ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

PANAGIOTIS THEODOSSIOU - ASTEROID DAY GREECE COORDINATOR

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τα μηνύματα των συντονιστών της παγκόσμιας ημέρας των αστεροειδών απ’ όλον τον κόσμο. Ανάμεσά τους και το μήνυμα του συντονιστή για την Ελλάδα κ. Παναγιώτη Θεοδοσίου.

Jan 27

ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟΥ ΠΕΡΑΣΕ «ΞΥΣΤΑ» ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ

asteroid-2017-bx-rerun-slooh

Ένας νεοανακαλυφθέν αστεροειδής στο μέγεθος λεωφορείου πέρασε πολύ κοντά από την Γη την Τρίτη, 24/1/2017, λίγες μόλις μέρες μετά την ανακάλυψή του.

Jan 22

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΓΗ ΑΝ ΕΠΕΦΤΕ ΠΑΝΩ ΤΗΣ ΕΝΑΣ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗΣ ΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ…

Doomsday-10-Ways-the-World-Will-End_Killer-Asteroid

Τί θα γινόταν στον πλανήτη μας αν έπεφτε πάνω του ένας γιγάντιος αστεροειδής σαν και αυτόν που έπεσε στο Μεξικό πριν 66 εκατομμύρια χρόνια και εξαφάνισε τους δεινοσαύρους από προσώπου γης;

Dec 10

ΠΟΙΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΝΟΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΔΕΤΕΡΩΣΗ ΕΝΟΣ ΑΠΕΙΛΗΤΙΚΟΥ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΗ;

ASTEROID-PAINTING-GO-AWAY

Η πρόσφατη κινητοποίηση ομάδας επιστημόνων, καλλιτεχνών και άλλων προσωπικοτήτων με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Αστεροειδών, που προειδοποιεί για τον κίνδυνο που διατρέχει η Γη από την πτώση αστεροειδή και την ανάγκη προστασίας της, προκάλεσε το ενδιαφέρον του κοινού. Το ξέρατε ότι ομάδες ειδικών είναι, ήδη, αφοσιωμένες στο κυνήγι επικίνδυνων ουράνιων σωμάτων και στην επινόηση σχεδίων που θα μπορούσαν να μας σώσουν από την ουρανοκατέβατη καταστροφή; Ποιά είναι τα πιο γνωστά από αυτά;

Nov 19

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ: ΑΣΚΗΣΗ ΕΠΙ ΧΑΡΤΟΥ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ ΑΣΤΕΡΟΕΙΔΟΥΣ…

Asteroid impact on Earth

Τί γίνεται αν μια ωραία μέρα οι επιστήμονες ανακοινώσουν ότι επίκειται το αναπόφευκτο: ένας μεγάλος αστεροειδής να πέσει σύντομα στη Γη και μάλιστα δεν υπάρχει χρόνος να αποτραπεί κάτι τέτοιο; Αυτό ακριβώς ήταν το «σενάριο» της άσκησης επί χάρτου που διεξήγαγαν από κοινού στην Καλιφόρνια η NASA και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Καταστροφών (FEMA) των ΗΠΑ.